Clatite cu fructe pentru micul dejun
PrinteazaClatite cu fructe pentru micul dejun din: faina integrala, faina de in, apa, lapte vegetal. capsune, afine, piersici, nuci, scortisoara, sirop de artar.
PENTRU CLĂTITE:
- 1 cană de făină de grau integrală pentru patiserie
- 2 înlocuitori de ouă (2 linguri făină de in cu 6 linguri de apă)
- 1 1/2 căni de lapte vegetal
PENTRU UMPLUTURA DE FRUCTE:
- 1/2 de cană de căpşune, feliate
- 1/2 de cană de afine
- 1/3 de cană de piersici feliate
- 1/3 de cană de nuci, tocate mărunt
- 1 lingurită de scorţioară
- 4 linguri de sirop de artar
Mod de preparare:
Pentru clătite, se pune făina intr-un bol potrivit. Se amestecă inlocuitorii de ouă şi laptele şi se adaugă in mixtura de făină. Se bate totul cu un tel până la omogenizarea compozitiei. Aceasta ar trebui să fie subtire. Dacă este nevoie, se mai adaugă lapte.
Se pune o tigaie care nu lipeşte la foc potrivit, până se incinge. Cu o măsură de un sfert de cană, se pune compozitie uniform pe fundul tigăii. Se inclină şi se roteşte tigaia până când compozitia se intinde uniform. Se lasă la prăjit până când clătita este făcută pe o fată. Se intoarce şi se mai prăjeşte putin pe cealaltă fată. Se scoate pe o farfurie plată. Se repetă procesul cu restul compozitiei.
Dacă se ingroaşă compozitia in timp ce se prăjesc clătitele, se mai poate subtia cu puttin lapte.
Pentru umplutura de fructe, se amestecă scortişoară, Sucanat şi fructe intr-o cratită la foc mic. Se amestecă permanent, până se combină zahărul şi fructele, iar acestea capătă o culoare mai deschisă. Se adaugă şi nucile in amestec.
Luându-se pe rănd câte o clătită, se pun 1-2 linguri de amestec de fructe pe o fată. Cealaltă jumătate se indoaie peste fructe. Se presară deasupra sirop de artar şi scortişoară. Se poate garnisi cu fructe proaspete.
Pofta buna!