Clatite cu garnitura de mazare

Printeaza

 

Ingrediente:Clatite cu garnitura de mazare

  • 130 g făină
  • 150 ml lapte dulce
  • 150 ml apă minerală
  • două ouă
  • o ceapa
  • 300 g ciuperci
  • 200 g mazăre
  • 50 g parmezan
  • 100 ml smîntînă
  • sare
  • piper
  • o legătură de mărar
  • ulei de floarea-soarelui
  • 100 g alune prăjite

 

Mod de preparare:

Intr-o oală se pune laptele, apa minerală, ouăle şi sarea. Se adaugă 100 g făină, mărar tocat şi se mixează. Se unge o tigaie încinsă cu ulei, se toarnă amestecul şi se coace clătita pe ambele părţi.

Se procedează la fel şi cu restul compoziţiei, se aşază pe un platou şi se păstrează la cald. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ciu­percile se curăţă, se spală şi se taie felii subţiri. Mazărea se spală, se fierbe cu puţină sare şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi âe căleşte pînă devine auriie. Se pre­sară ciupercile, se amestecă şi se lasă la prăjit. Se toarnă smîntînă îp care s-a dizolvat făina, parmeza­nul ras şi mazărea.

Se condimentează, se fierbe la foc mic pînă se îngroaşă sosul, se ia de pe foc, se împăituresc clă­titele şi se toarnă sosul dle legume. Se servesc calde sau reci, presărate cu parmezan şi alune tocate mărunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.