Clatite cu icre negre si somon afumat
PrinteazaClatite cu icre negre si somon afumat din: faina, lapte, oua, branza de vaci, smantana, somon, icre, sare, piper, busuioc, ulei, sos de soia.
- 300 g făină
- 550 ml lapte dulce
- două ouă
- 300 g brânză de vaci
- 100 ml smântână
- 400 g somon afumat
- 100 g icre negre
- sare
- piper
- busuioc
- ulei pentru uns
- sos de soia
Mod de preparare:
Ouăle se pun într-un vas mai mare şi se amestecă bine cu laptele dulce şi o linguriţă de sare. Se bate totul cu un tel, se adaugă făina cernută şi se amestecă. Se unge o tigaie pentru clătite cu ulei, se toarnă din compoziţie cu un polonic şi se coc clătitele.
Sunt gata când au început să capete o culoare maronie. Se întorc pe cealaltă parte şi se mai coc încă două minute. Se aşază pe un platou şi se lasă să se răcească.
Brânza de vaci se amestecă bine cu smântână, icrele negre, sarea, piperul şi mărarul sau busuiocul tocat.
Se umplu clătitele cu această cremă, se aşază felii de somon afumat şi se împăturesc.Se servesc imediat sau se acoperă cu o folie de plastic şi se introduc la rece pentru 20 de minute.
Se pot servi ca atare sau cu sos de soia.
Poftă bună!