Clatite cu icre si parmezan
PrinteazaClatite cu icre si parmezan din: lapte, faina, oua, branza, parmezan, icre, rosii, busuioc, ulei, sare, piper.
- 500 ml lapte dulce
- 250 g făină
- două ouă
- 300 g brânză de vaci
- 150 g parmezan
- 4 crenguţe de busuioc verde
- două borcănaşe de icre negre
- 200 g arpagic murat
- 250 g roşii cherry
- busuioc uscat
- sare
- piper
- ulei
- caşcaval sărat
Mod de preparare:
Ouăle se bat cu o furculiţă într-un castnon. Se pun într-un vas mai mare, se amestecă bine cu laptele dulce, o linguriţă de sare, un vârf de cuţit de piper şi făina.
Se omogenizează totul bine cu un tel, ca să nu se formeze cocoloaşe. Se unge o tigaie cu ulei, se toarnă câte puţin din compoziţie şi se coc clătitele pe rând pe ambele feţe.
Brânza de vaci se amestecă bine cu parmezanul ras, sarea şi piperul după gust. Se adaugă busuiocul verde tocat mărunt, se amestecă şi se ung clătitele cu acest amestec.
Se presară icrele negre, se rulează şi se taie în bucăţi.
Se servesc alături de roşiile cherry spălate şi tăiate în felii, amestecate cu o lingură de busuioc uscat, arpagicul murat, sarea, piperul şi puţin ulei.
Pofta buna!