Clatite cu inghetata de caise si budinca de vanilie
PrinteazaClatite cu inghetata de caise si budinca de vanilie din: caise, zahar, zahăr vanilat, frisca, oua, faina, lapte, pepene galben, budinca de vanilie.
Ingrediente:
- 1 kg caise
- 6 linguri zahăr
- 4 plicuri zahăr vanilat
- 400 ml frişcă
- 3 ouă
- 5 linguri făină
- 700 ml lapte
- 1 pepene galben
- 1/2 plic praf de budincă de vanilie
Mod de preparare:
Se prepară îngheţata: se spală caisele şi se opăresc puţin în apă clocotită. Apoi se decojesc şi se golesc de sâmburi. Se pasează pulpa cu 4 linguri zahăr. Se adaugă 1 plic de zahăr vanilat. Se înglobează apoi cu grijă 400 ml frişcă bătută.
Compoziţia de îngheţată se transferă într-un vas plat de metal şi se dă la congelator ca să se solidifice. Până se solidifică complet, se scoate din congelator din 30 în 30 de minute si se bate cu telul pentru a nu se forma ace de gheaţă.
Se prepşră clătitele: se bat 3 ouă cu 2 linguri zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 5 linguri făină şi 200 ml lapte. Se lasă aluatul să se odihnească la frigider cel puţin 20 de minute.
Se curăţă pepenele galben şi se taie felii subţiri. Se prepară sosul de vanilie: se bate într-un bol praful din plic împreună cu 500 ml lapte şi 2 plicuri zahăr vanilat.
Se coc pe rând clătitele în tigaie şi se păstrează la cald. Se umplu cu inghetata si se servesc imediat cu sos de vanilie.
Clatite cu inghetata de caise si budinca de vanilie
Pofta buna!