Clatite cu inghetata si sos de portocale

Printeaza

Clatite cu inghetata si sos de portocale din: ouă, apa minerala, ulei, sare, portocale, unt, faina, zahar, lichior de portocale, îngheţată de portocale, sirop de portocale sau ciocolata, căpşuni, frisca.

Clatite cu inghetata si sos de portocale

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 1 cană apă minerală
  • 1 lingură ulei
  • 1 praf de sare
  • coaja de la o portocala
  • 125 g faina

Pentru sosul de portocale:

  • 3 portocale
  • 50 g unt
  • 50 g zahăr
  • 3 linguri lichior de portocale

Pentru umplutura si decor:

  • 300 g îngheţată de portocale sau după preferinţă sirop de portocale sau ciocolată
  • 100 g căpşuni
  • 50 g frişcă

Mod de preparare:

Pentru sosul de portoca­le, caramelizezi zahărul într-o tigaie, adaugi lichio­rul, flambezi, apoi torni suc proaspăt de portocale. Laşi să fiabă până se îngroaşă sosul. îl păstrezi la cald.

Pentru clătite, mixezi ouăle cu sarea, uleiul şi apa mine­rală. Adaugi treptat făina şi baţi cu telul. Laşi compoziţia în repaus 1/2 oră.

Apoi coci pe rând clătite, în tigaia încin­să, unsă de fiecare dată cu un şerveţel îmbibat în ulei.

Umpli clătitele cu câte q cupă de îngheţată, le împătureşti în 4 şi le stropeşti cu sos de portocale. Decorezi cu frişcă şi căpşuni. Serveşti câte 2 la o porţie.

Clatite cu inghetata si sos de portocale

Clatitie_cu_inghetata_si_sos_de_portocale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.