Clatite cu inghetata si sos de portocale
PrinteazaClatite cu inghetata si sos de portocale din: ouă, apa minerala, ulei, sare, portocale, unt, faina, zahar, lichior de portocale, îngheţată de portocale, sirop de portocale sau ciocolata, căpşuni, frisca.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 1 cană apă minerală
- 1 lingură ulei
- 1 praf de sare
- coaja de la o portocala
- 125 g faina
Pentru sosul de portocale:
- 3 portocale
- 50 g unt
- 50 g zahăr
- 3 linguri lichior de portocale
Pentru umplutura si decor:
- 300 g îngheţată de portocale sau după preferinţă sirop de portocale sau ciocolată
- 100 g căpşuni
- 50 g frişcă
Mod de preparare:
Pentru sosul de portocale, caramelizezi zahărul într-o tigaie, adaugi lichiorul, flambezi, apoi torni suc proaspăt de portocale. Laşi să fiabă până se îngroaşă sosul. îl păstrezi la cald.
Pentru clătite, mixezi ouăle cu sarea, uleiul şi apa minerală. Adaugi treptat făina şi baţi cu telul. Laşi compoziţia în repaus 1/2 oră.
Apoi coci pe rând clătite, în tigaia încinsă, unsă de fiecare dată cu un şerveţel îmbibat în ulei.
Umpli clătitele cu câte q cupă de îngheţată, le împătureşti în 4 şi le stropeşti cu sos de portocale. Decorezi cu frişcă şi căpşuni. Serveşti câte 2 la o porţie.
Clatite cu inghetata si sos de portocale
Pofta buna!