Clătite cu îngheţată
PrinteazaClătite cu îngheţată din: oua, faina, lapte, sare, zahar vanilinat, ulei, coacaze rosii, zmeura, banane, zeama de lamaie, smantana, scortisoara.
pentru clatite:
- 2 oua
- 150 g faina
- 250 ml lapte
- 1 praf de sare
- 1 plic de zahar vanilinat
- 2 linguri ulei
petru inghetata de coacaze rosii:
- 100 g coacaze rosii
- 100 g zmeura
- 2 galbenusuri
- 50 g smantana
- 2 linguri de zahar
pentru inghetata de banane:
- 4 banane coapte
- 150 ml smantana
- 4 pliculete zahar vanilinat
- zeama de la jumatate de lamaie
- scortisoara
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu praful de sare şi zahărul vanilinat, adaugi făina treptat, amesteci bine, apoi diluezi cu lapte până la consistenţa unei smântâne subţiri. Laşi compoziţia în frigider circa 30 de minute, apoi coci clătitele, una câte una, într-o tigaie bine încinsă, unsă cu foarte putin ulei. Le laşi să se răcească până prepari îngheţata.
Pentru îngheţata de coacăze şi zmeură – fierbi boabele de coacăze şi fructele de zme-ură cu 2 linguri de apă până se înmoaie. Le treci prin sită şi laşi piureul obţinut să se răcească. Intre timp, freci gălbenuşurile, în bain-marie până se îngroaşă şi obţii consistenţa unei creme, apoi dai compoziţia deoparte de pe foc şi o laşi să se răcească.
Amesteci bine piureul de fructe cu zahărul, smântână şi crema de ouă, iar îngheţata obţinută o laşi la congelator circa
Pentru îngheţata de banane – cureţi bananele de coajă, le tai felii şi le treci prin blender, împreună cu zahărul vanilinat, zeama de lămâie şi praful de scorţişoară.
Separat mixezi smântână până devine o compoziţie cremoasă, apoi o amesteci cu bananele, mixezi din nou şi introduci compoziţia obţinută la congelator pentru 5-6 ore, având grijă să amesteci din când în când pentru a împiedica formarea acelor de gheaţă.
Aşezi pe fiecare clătită câte o porţie din cele ufouă feluri de îngheţată, ornezi cu fructe proaspete de coacăze şi zmeură, după care serveşti imediat.
Clătite cu îngheţată
Pofta buna!