Clatite cu jambon
PrinteazaO reteta simpla de clatite cu jambon din: clatite, branza de vaci, jambon afumat, ciuperci, oua, paine, rosii, piper, sare si ulei.
- 8 clătite
- 250 g brânză de vaci
- 75 g jambon afumat
- 50 g jambon
- 80 g ciuperci
- 2 ouă
- 80 g pâine albă, veche de o zi-două
- 200 g roşii
- piper proaspăt măcinat şi sare, după gust
- puţin ulei
Mod de preparare:
Cele două feluri de jambon se taie cubuleţe şi se pun la prăjit în ulei încins circa cinci minute. Se adaugă ciupercile tăiate feliuţe subţiri şi piperul şi se mai lasă încă cinci minute. Se opreşte o treime pentru sos, restul amestecându-se bine cu brânza pasată.
Compoziţia rezultată se împachetează în clătite, ca la sarmale. Se trec clătitele prin ou bătut, apoi prin pesmetul obţinut prin trecerea pâinii prin râzătoare şi se pun la prăjit în ulei bine încins. Sosul, care se poate garnisi cu măsline verzi, fără sâmburi, se obţine din amestecul treimii de compoziţie pusă deoparte cu roşiile fără pieliţe, tăiate cubuleţe, călitc în ulei la fee mic.
Se servesc împreună, presărate cu parmezan ras.
Pofta bună!