Clatite cu legume si iaurt
PrinteazaClatite cu legume si iaurt din: apa minerala, faina, bicarbonat, sare, ulei, patrunjel, dovlecel, rosii, ardei, ulei.
Pentru aluat:
- 500 ml apa minerala
- 200 g făină
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
- 4 linguri ulei
- pătrunjel
Pentru umplutura:
- 1 dovlecel
- 3 roşii
- 1 ardei
- sare
- piper
- 3-4 linguri ulei
- iaurt, opţional
Mod de preparare:
Combini făina cu bicarbonatul şi sarea, apoi o pui peste apa minerală şi amesteci energic. Adaugi pătrunjel tocat şi 3 linguri de ulei, apoi dai aluatul la rece 30 de minute.
Ungi tigaia cu ulei şi cod clătitele pe ambele părţi, apoi le dai deoparte. Toci legumele, le condimentezi cu sare şi piper şi le sotezi câteva minute în ulei.
Umpli clătitele cu legume şi le serveşti, dacă vrei, cu iaurt.
Pofta buna!