Cum să obții o cafea concentrată și răcoritoare. Cold Brew este o metodă de preparare a cafelei care câștigă din ce în ce mai multă popularitate datorită aromei sale netede, fără amăreala și aciditatea asociate cu metodele tradiționale de preparare a cafelei fierbinți. Introducere în metoda Cold Brew […]
Clatite cu legume si iaurt
PrinteazaClatite cu legume si iaurt din: apa minerala, faina, bicarbonat, sare, ulei, patrunjel, dovlecel, rosii, ardei, ulei.
Ingrediente:
aluat:
- 500 ml apa minerala
- 200 g făină
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
- 4 linguri ulei
- pătrunjel
umplutura:
- 1 dovlecel
- 3 roşii
- 1 ardei
- sare
- piper
- 3-4 linguri ulei
- iaurt, opţional
Mod de preparare:
Clatite cu legume si iaurt: Combini făina cu bicarbonatul şi sarea, apoi o pui peste apa minerală şi amesteci energic.
Adaugi pătrunjel tocat şi 3 linguri de ulei, apoi dai aluatul la rece 30 de minute.
Ungi tigaia cu ulei şi cod clătitele pe ambele părţi, apoi le dai deoparte.
Toci legumele, le condimentezi cu sare şi piper şi le sotezi câteva minute în ulei.
Umpli clătitele cu legume şi le serveşti, dacă vrei, cu iaurt.
Pofta buna!
perfecta pentru cei care iubesc gustul proaspat al busuiocului combinat cu branzeturile topite. Aceasta reteta imbina bogatia sosului pesto cu ingrediente proaspete si sanatoase, rezultand o pizza savuroasa care va incanta orice papila gustativa. Busuiocul proaspat din pesto este bogat in antioxidanti si are proprietati antiinflamatorii. Usturoiul adauga proprietati antibacteriene si antioxidante, […]