Clătite cu legume

Printeaza

Clătite cu legume

Clătite cu legume

Ingrediente:

  • o vînătă
  • un dovlecel
  • două roşii
  • un ardei capia
  • o ceapă albă
  • două ouă
  • 375 g făină
  • 500 ml lapte dulce
  • pătrunjel
  • sare, piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • smîntînă
  • sos de roşii picant

Preparare:

Vînăta, dovlecelul, ceapa şi ardeiul se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe.Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pune ceapa, ardeiul şi se călesc pînă cînd se înmoaie.

Se adaugă vinetele, se călesc timp de trei minute, apoi se pun dovleceii şi se călesc încă trei minute. Roşiile se spală, se opăresc, se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt.

Se pun peste legumele din cratiţă, se toarnă jumătate de cană de apă şi se condimentează.

Se prăjesc la foc mic pînă cînd scade sosul format, se presară pătrunjel tocat şi se acoperă cu un capac.

Intr-o oală se amestecă ouăle cu laptele, puţină sare şi făina pînă cînd rezultă un .aluat omogen. Se unge o tigaie încinsă cu ulei, se toarnă compoziţia, se coc clătitele şi se umplu cu amestecul de legume.

Clătite cu legume

Clătite cu legume.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bune clatitele astea cu legume.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.