Clătite cu magiun de Topoloveni
PrinteazaO reteta delicioasa de clatite cu: faina, ou, lapte, ulei, magiun de prune, bicarbonat, sare, coaja de lamaie.
- 100 g făină
- un ou
- 200 ml lapte dulce
- 60 ml ulei de floarea-soarelui
- un borcan magiun de prune Topoloveni
- un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu
- un vârf de cuţit cu sare
- coajă rasă de lămâie şi portocală
Mod de preparare:
Oul se mixează împreună cu sarea până când îşi dublează volumul şi se albeşte. Se diluează cu laptele dulce rece, se adaugă făina, bicarbonatul, coaja rasă de lămâie şi portocală, şi se mixează până ce capătă consistenţa unei smântâni, dar fără să aibă cocoloaşe. Aluatul se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Se încinge o tigaie, se unge cu ulei şi se toarnă aluat, rotind tigaia astfel încât aluatul să se împrăştie pe toată suprafaţa. Se coace clătita până se ridică marginile şi se desprind de tigaie, se întoarce cu o paletă şi se mai coace câteva minute.
Se scoate cu palete pe o farfurie şi se procedeză la fel cu restul aluatului. Se ung clătitele cu magiunul de prune, se rulează sau se împachetează sub formă de triunghi şi se servesc imediat.
Clătite cu magiun de Topoloveni
Pofta buna!