Clătite cu mere caramelizate
PrinteazaClătite cu mere caramelizate din: faina, ou, sare, lapte degresat, unt, ulei, mere, scortisoara, zahar, sirop, zahar vanilat si smantana.
- 100 g faina
- 1 ou
- Un praf de sare
- 250 ml lapte degresat
- 25 g unt, topit, apoi usor racit
- Ulei pentru prajit
Pentru umplutura de mere:
- 50 g unt
- 3 mere, curatate de coaja, cotor si taiate sferturi
- Un praf de scortisoara
- 55 g zahar
- 3 linguri sirop
- 1 pliculet de zahar vanilat
- 6 linguri smantana
Mod de preparare:
Incinge jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie, adauga merele si scortisoara si caleste-le la foc potrivit 8 minute, pana se inmoaie. Scoate-le din tigaie.Pune in tigaie untul ramas, zaharul si siropul, incalzeste usor, pana se topeste zaharul, apoi fierbe la foc mic doua minute.
Incorporeaza in amestec zaharul vanilat si smantana si mai lasa pe foc 1 minut, pana rezulta un sos auriu.
Pentru aluatul de clatite, pune intr-un castron faina, sparge un ou deasupra si amesteca. Incorporeaza, treptat, laptele si untul.Incinge o tigaie non-adeziva unsa cu putin ulei. Pune cate un polonic de aluat de clatite si prajeste timp de 1-2 minute, apoi intoarce clatita si prajeste-o pe partea celalata.
Serveste foile de clatita cu merele caramelizate si inghetata de vanilie.
Clătite cu mere caramelizate
Pofta buna!
Vreau si eu o portie de clatite