Clatite cu mere si calvados

Printeaza

Clatite cu mere si calvados din: unt, faina, lapte, ou, zahar, sare, lamaie, mere, calvados, ulei, zahar pudra.

Ingrediente:Clatite_cu_mere_si_calvados

  • 50 g unt
  • 80 g făină
  • 200 ml lapte dulce pasteurizat
  • 1 ou
  • 2 linguri zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 lămâie
  • 2 mere
  • 20 ml vinars de mere (calvados)
  • 3 linguri ulei pentru tigaie
  • 2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie

 

Mod de preparare:

Topeşti 40 g unt, într-un vas aşezat în cuptor, la foc mediu. Amesteci făina cu oul şi sarea, apoi torni treptat laptele şi omogenizezi. Adaugi untul topit şi coajă rasă de lămâie. Laşi aluatul să se odihnească timp de 20 de minute.

Pentru umplutură, tai merele în felii şi le căleşti în untul rămas, în prealabil topit şi încins într-o tigaie antiaderentă. Presari zahărul, amesteci şi stropeşti cu zeama de lămâie. Amesteci delicat, până se evaporă lichidul şi stropeşti merele cu calvados.

Incingi o tigaie cu strat antiaderent şi o ungi cu ulei, cu ajutorul unui şerveţel îmbibat cu ulei.
Torni câte un polonic mic de umplutură şi înclini tigaia în toate părţile, până obţii un strat uniform. Când clătita se rumeneşte pe margini şi se desprinde uşor, o desprinzi cu cuţitul şi o întorci pentru încă un minut.

Umpli clătitele cu mere, le pliezi şi le pudrezi cu zahăr.

 

Clatite cu mere si calvados

Clatite_cu_mere_si_calvados

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.