Clatite cu morcovi, ceapa si dovlecel
PrinteazaClatite cu morcovi, ceapa si dovlecel din: faina, apa minerala, oua, ardei capia, morcovi, ceapa verde, ceapa uscata, dovlecel, telina, sos de soia, ulei de masline, sare, piper.
- 100 g făină
- 200 ml apă minerală
- 2 ouă
- 1 ardei capia
- 2 morcovi
- 2 cepe verzi
- 1 ceapă uscată
- 1 dovlecel
- 1 țelină
- sos de soia
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pregătește aluatul pentru clătite. Se amestecă făina cu un praf de sare și cu apa minerală. Se amestecă bine și se adaugă ouăle. Se bat energic cu telul. Se încinge o tigaie medie și se unge cu ulei înainte de prăjirea fiecărei clătite.
Se curăță și se spală toate legumele. Ardeiul, morcovii, dovlecelul și țelina se taie bastonașe. Ceapa verde se taie rondele iar ceapa uscată, solzișori. Se încing 3 linguri de ulei de măsline și se prăjesc legumele. Se presară cu sare și piper. După ce s-au rumenit puțin, se stropesc cu sos de soia.
Se pune umplutură de legume pe fiecare clătită și se pliază ușor, nu se rulează total. Se servesc fierbinți.
Clatite cu morcovi, ceapa si dovlecel
Pofta buna!