Clatite cu morcovi, ceapa si dovlecel

Printeaza

Clatite cu morcovi, ceapa si dovlecel din: faina, apa minerala, oua, ardei capia, morcovi, ceapa verde, ceapa uscata, dovlecel, telina, sos de soia, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Clatite_cu_morcovi_ceapa_si_dovlecel

  • 100 g făină
  • 200 ml apă minerală
  • 2 ouă
  • 1 ardei capia
  • 2 morcovi
  • 2 cepe verzi
  • 1 ceapă uscată
  • 1 dovlecel
  • 1 țelină
  • sos de soia
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pregătește aluatul pentru clătite. Se amestecă făina cu un praf de sare și cu apa minerală. Se amestecă bine și se adaugă ouăle. Se bat energic cu telul. Se încinge o tigaie medie și se unge cu ulei înainte de prăjirea fiecărei clătite.

Se curăță și se spală toate legumele. Ardeiul, morcovii, dovlecelul și țelina se taie bastonașe. Ceapa verde se taie rondele iar ceapa uscată, solzișori. Se încing 3 linguri de ulei de măsline și se prăjesc legumele. Se presară cu sare și piper. După ce s-au rumenit puțin, se stropesc cu sos de soia.

Se pune umplutură de legume pe fiecare clătită și se pliază ușor, nu se rulează total. Se servesc fierbinți.

Clatite cu morcovi, ceapa si dovlecel

Clatite_cu_morcovi_ceapa_si_dovlecel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.