Clatite cu morcovi si compot de mere
PrinteazaClatite cu morcovi si compot de mere din: mere, zeama de lamaie, zahar, morcovi, oua, lapte, faina, sare, unt.
Ingrediente:
- 1,5 kg mere acrisoare
- 2 linguri zeama de lamaie
- 3 linguri zahar
- 500 g morcovi
- 8 oua
- 1/4 l lapte
- 250 g faina
- sare
- 2 plicuri zahar vanilat
- 60 g unt topit
Mod de preparare:
Se curata merele, se taie in patru, se indeparteaza semintele si partea lemnoasa, se taie din nou in spalturi si se stropesc cu zeama de lamaie.
Se pune zaharul intr-o cratita, se caramelizeaza, se adauga 100 ml de apa si merele taiate si se dunstuiesc circa 5 minute la foc mic, dupa care se lasa sa se raceasca.
Morcovii spalati si curatati se dau pe razatoarea mica. Se amesteca ouale, laptele, faina, sarea si zaharul vanilat si se incorporeaza morcovii rasi.
Din aluatul astfel preparat se fac circa 16 clatite mai mici si se prajesc in untul incins. (Pe masura ce s-au prajit, se tin la cald, pana se termina aluatul.)
Clatitele se servesc cu compot de mere, presarate eventual cu putin zahar amestecat cu scortisoara pisata.
Pofta buna!