Clatite cu papaya

Printeaza

Clatite cu papaya din: faina de hrisca, faina de grau, praf pentru sos de vanilie, praf de copt, zahar vanilat, sare, oua, lapte dulce, samburi de migdale, unt sau margarina, zahar, papaya, zahar pudra si rom.

Ingrediente:Clatite cu papaya

Pentru aluat:

  • 65 g făină de hrişcă
  • 165 g făină de grâu
  • 1 pachet cu praf pentru sos de vanilie
  • 2 linguriţe cu praf de copt
  • 1 pacheţel cu zahăr vanilat
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 3 ouă
  • 1/2 l lapte dulce
  • 50 de sâmburi de migdale măcinaţi
  • 60 g de unt sau de margarina pentru prăjit foile

Pentru sosul de vanilie:

  • 1 pachet sos de vanilie pentru fiert
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri cu zahăr

Pentru decor:

  • 2 papaya a câte 400 g fiecare
  • 1 lingură de zahăr pudră
  • 1 lingură de rom, parfumat

 

Mod de preparare:

Aluatul pentru clătite se pregăteşte obişnuit, doar că în acesta se pun şi sâmburii de migdale, apoi se lasă să se dospească.

Combinaţi cu sos de vanilie cu zahăr şi cu 2 linguri de lapte. Restul de lapte puneţi-l la fiert. Adăugaţi aici sosul de lapte, fierbeţi-l, amestecând continuu, după care lăsaţi-l să se răcească.

Curăţaţi fructele de papaya de coajă, tăiaţi-le felii, pudraţi-le cu zahăr şi stropiţi-le cu rom. Lăsaţi-le 1/2 de oră să se îmbibe bine.

Pe foile prăjite pentru clătite puneţi papaya şi serviţi-le cu sos.

Clatite cu papaya

Clatite cu papaya

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.