Clătite cu parmezan şi roşii
PrinteazaClătite cu parmezan şi roşii
Ingrediente:
- 300 g făină
- 550 ml lapte dulce
- 3 ouă
- 500 g brânză de vaci
- doi castraveţi verzi
- un vârf de cuţit cu pudră de nucşoară
- parmezan
- sare
- piper
- ulei de măsline
- o legătură de mărar
- smântână
- roşii
- ceapă verde
Preparare:
Intr-un vas se pun făina, ouăle şi o jumătate din cantitatea de lapte. Se amestecă bine cu un tel sau cu mixerul ca să nu se facă cocoloaşe, apoi se adaugă şi restul de lapte.
Se presară jumătate de linguriţă de sare, un vârf de cuţit de piper şi o lingură de ulei. Se amestecă totul şi se lasă să se odihnească timp de zece minute.
Se înfierbântă o tigaie, se unge cu ulei şi se toarnă din compoziţie cu un polonic. Se coace clătita pe ambele părţi, apoi se pune pe o farfurie. Se procedează la fel cu restul compoziţiei.
Castraveţii se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici, se pun într-o strecurătoare şi se presează ca să iasă tot lichidul.
Brânza de vaci se amestecă bine cu pudra de nucşoară şi roşiile tăiate în fâşii. Se adaugă castraveţii, mărarul tocat, sarea şi piperul după gust. Se amestecă şi cu pasta rezultată se umplu clătitele. Se presară parmezan ras şi se servesc
Se pot servi cu smântână sau cu salată de roşii cu ceapă verde.
Clătite cu parmezan şi roşii
Pofta buna!
Clatite cu zmeura.
Ingrediente:
putin unt sau ulei pentru gatit
1 ceasca cu lapte
1 lingura ulei (pentru aluat)
1 ou
1 ceasca de faina
1 lingura de zahar
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
putina scortisoara (un varf de cutit), sau esenta de vanilie
1 ceasca de zmeura proaspata
Mod de preparare:
Incalzeste uleiul (sau untul) intr-o tigaie pentru clatite
Amesteca bine laptele, uleiul pentru clatite si oul intr-un vas. In alt vas, amesteca faina, zaharul, praful de copt, sarea si scortisoara (sau esenta). Adauga apoi aceasta ultima compozitie in vasul cu laptele.
Amesteca pana obtii o pasta suficient de densa, apoi incorporeaza usor zmeura.
Prajeste clatite cu aceasta compozitie, iar inainte de a servi, adauga deasupra lor putin unt sau sirop de fructe.