Clatite cu peste si fructe de mare

Printeaza

Clatite cu peste si fructe de mare din: faina, albus, lapte, chives, sare, piper, ulei, ceapa, bulion, scoici, faina de porumb, creveti, mustar, nucsoara.

Ingrediente:Clatite cu peste si fructe de mare

  • 125 g faină albă
  • 1 albuş
  • 300 ml lapte degresat
  • 2 linguri chives, tocate
  • sare şi piper negru
  • 1 lingură ulei pentru uns

Pentru umplutură:

  • 50 g ceapă, tocată mărunt
  • 100 ml bulion de peşte
  • 350 g peşte-călugăr
  • 150 g scoici scallop mari
  • 2 linguriţe făină de porumb
  • 125 g brânză proaspătă degresată
  • 125 g creveţi mari, gata preparaţi sau decongelaţi
  • 2 linguriţe muştar cu boabe
  • 1 praf de nucşoară, măcinată

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se pun făina, albuşul, laptele, chives, sarea şi piperul într-un blender şi se amestecă până se obţine un aluat omogen. Se poate prepara şi cu mixerul.

Se lasă aluatul în repaus 20 de minute.

Se încălzeşte la flacără potrivită o tigaie care nu lipeşte.

Se unge cu ulei, apoi se toarnă aluat cât să acopere fundul. Se lasă clătita să se prăjească până când devine aurie, apoi se întoarce. Când este gata, se transferă pe o farfurie şi se acoperă cu un şerveţel pentru a se păstra caldă. Se pregătesc încă 7 clătite.

Pentru umplutură, se pun ceapa şi bulionul într-o cratiţă la flacără puter­nică. Se amestecă şi se lasă să cloco­tească până se evaporă jumătate din cantitatea de lichid.

Se îndepărtează toată membrana de culoare gri de pe peşte şi se taie car­nea în bucăţele cât o înghiţitură. Se îndepărtează cochilia scoicilor.

Se pune făina de porumb într-un castron şi se amestecă cu bucăţelele de peşte şi cu scoicile. Se adaugă brânza proaspătă. Se adaugă amestecul cu carne de peşte la bulion, amestecând uşor pentru a nu se rupe peştele.

Se fierbe încet, 3 minute, descoperit sau până când carnea peştelui devine opacă şi se fărâmiţează uşor

Se adaugă scoicile şi se fierb 2-3 minute. Se pun creveţii şi se mai fierbe 1 minut sau până când aceştia s-au pătruns. Se adaugă muştarul, nucşoara, sarea şi piperul după gust.

Se împarte amestecul la cele 8 clătite. Clătitele se împachetează sub formă de conuri. Se aşază câte două pe fiecare farfurie, se stropesc cu orice sos, se ornează şi se servesc.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.