Clatite cu piept de gaina
PrinteazaClatite cu piept de gaina din: piept de gaina, ardei, limeta, oua, lapte, faina, sare.
- 1 piept de găină (fiert în supă)
- sare
- 1 ardei gras
- 1 limetă
Pentru aluat:
- 3 ouă
- 1 l lapte sau apă minerală
- făină cât cuprinde
Mod de preparare:
Bate ouăle. Adaugă 5-6 linguri de faină. Subţiază cu lapte amestecul obtinut până când obţii o compoziţie de cnsistenţa unei smântâni mai groase.
Adaugă făină şi subţiază cu lapte. Procedează la fel până când termini laptele. Amestecă cu un tel sau cu mixerul pentru a desface toate cocoloaşele.
Pregăteşte clătitele după metoda clasică: pune o tigaie pe foc, unge cu ulei şi, când e bine încinsă, toarnă aluatul cu polonicul, mişcând tigaia ca aluatul să se întindă în mod egal pe toată suprafaţa.
Când s-a rumenit pe o parte, întoarce cu grijă clătita pe partea cealaltă.
Când sunt gata toate clătitele, serveşte-le cu pieptul de găină rupt fâşii, stropit cu zeamă de lime şi condimentat cu sare şi piper, apoi amestecat cu ardei tocat.
Pofta buna!