Clatite cu piept de pui, bacon si cascaval
PrinteazaClatite cu piept de pui, bacon si cascaval din: oua, apa minerala, faina, ulei, piept de pui, cascaval, bacon, smântână pentru gătit, ceapa, ardei grasi rosii, sare, piper alb, macinat, ketchup, unt.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 300 ml apă minerală
- făină
- 2-3 linguri ulei
- 1 piept de pui
- 200 g caşcaval
- 15 felii subţiri de bacon
- 200 g smântână pentru gătit
- 1 ceapă
- 2 ardei graşi roşii
- sare, piper alb măcinat
- ketchup
- 1 lingură unt pentru formă
Mod de preprare:
Pentru clătite, mixezi 3 ouă cu un praf de sare, circa 150 g făină şi apa minerală. Laşi aluatul să se odihnească timp de 20-30 de minute.
In acest timp, speli pieptul de pasăre şi îl pui la fiert, în apă uşor sărată, pentru aproximativ 30 de minute.
Ungi tigaia încinsă, cu ajutorul unul şerveţel îmbibat în ulei, cu mare grijă. Coci pe rând clătitele, pe ambele părţi.
Scurgi carnea fiartă şi o tai mărunt, după care o amesteci împreună cu 2 ouă, 4 linguri smântână, sare şi piper, după gust.
Cureţi ardeiul gras şi ceapa, apoi le tai mărunt şi le căleşti în 2 linguri ulei încins, după care le adaugi peste carne.
Cu această compoziţie umpli fiecare clătită şi le rulezi astfel încât să nu iasă umplutura. înfăşori clătitele la mijloc cu o felie de bacon subţire.
Le aşezi într-o tavă unsă, le stropeşti cu ketchup şi razi deasupra caşcaval. Introduci tava în cuptorul încins pentru 10-15 minute, până când baconul se rumeneşte frumos.
Sunt delicioase şi potrivite pentru picnic şi drumeţii.
Dacă le transporţi cu maşina într-un loc nu prea îndepărtat, le poţi lua calde la picnic, în vasul în care le-ai copt, pe care îl înveleşti într-un şervet de bucătărie, punând vasul într-un coş.
Dacă le iei în drumeţie, e bine să le laşi să se răcească înainte de a le ambala.
Clatite cu piept de pui, bacon si cascaval
Pofta buna!