Clatite cu pui si ciuperci
PrinteazaClatite cu pui si ciuperci din: ceapa, unt, ciuperci, piept de pui, marar, vin, oua, smantana, cascaval, sare, piper.
- o ceapa
- o lingura unt
- o cutie conserva ciuperci
- 1 piept de pui fiert
- 1 pahar de vin alb sec
- o legatura marar
- 7 oua
- 200 g smantana
- cascaval
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se fac clatite din 4 oua, lapte si faina. Umplutura se prepara astfel: se caleste ceapa taiata marunt cu untul timp de 5 minute.
Se adauga ciupercile taiate marunt, cu tot cu zeama de la conserva, pieptul de pui taiat tot marunt, vinul, un varf de cutit de piper, o lingurita sare si se lasa sa fiarba la foc mic, pana scade zeama de tot.
Se fierb 2 oua, albusul se taie marunt si se adauga la compozitie, iar galbenusul se paseaza. Dupa ce compozitia s-a racit un pic, se adauga smantana, mararul taiat marunt si un ou crud, amestecandu-se bine.
Cu aceasta umplutura se umplu foile de clatite. Se unge un vas jena cu unt, se asaza clatitele una linga alta, ungindu-se cu smantana. Deasupra se presara cascaval ras.
Se da la cuptor pentru 20-30 de minute.
Pofta buna!