Clătite cu ricotta şi sos bechamel cu gorgonzola
PrinteazaO reteta de clatite cu ricotta si sos bechamel cu gorgonzola din: clatite, spanac, ricotta, parmezan, sare, piper, lapte, smantana dulce, unt, faina alba, branza gorgonzola si patrunjel.
- 12 clătite
- 300 g spanac
- 240 g ricotta
- 150 g parmezan ras
- sare şi piper
pentru sosul bechamel:
- 250 ml lapte
- 125 ml smântână dulce
- 30 g unt
- 30 g faină albă
- 100 g brânză gorgonzola
- 2 fire de pătrunjel tocate
- 5 boabe de piper negru
- sare şi piper
Mod de preparare:
Opăreşte spanacul în apă cu sare. Scurge-l, stoarce-l şi toacă-l. Pune spanacul într-un castron, adaugă 100 g de parmezan ras, ricotta, sare şi piper. Amestecă bine. Umple clătitele cu compoziţia cu spanac şi formează rulouri închise la capete. Toarnă laptele într-un vas de sticlă şi adaugă pătrunjelul tocat şi boabele de piper întregi. Pune laptele la fiert, la putere maximă. Când dă în clocot, scoate-l din cuptor şi lasă-1 10 minute să se întrepătrundă aromele.
Strecoară laptele aromat. Topeşte untul într-un castron. Incorporează faina, apoi laptele, turnând puţin câte puţin. Pune-l din nou în cuptor şi ţine-l până când compoziţia începe să se îngroaşe, amestecând din când în când. Amestecă smântână şi gorgonzola, sărează şi piperează.
Pune o parte din sosul bechamel într-un vas termorezistent uns cu unt, aranjează rulourile, toarnă deasupra restul de sos şi presară 50 g de parmezan ras. Pune vasul în cuptor, setează-l la început la funcţia grill, la 850 W, şi ţine-l 5 minute, apoi încă 3 minute doar la grill.
Clătite cu ricotta şi sos bechamel cu gorgonzola
Pofta buna!