Clatite cu rom si inghetata

Printeaza

Clatite cu rom si inghetata din: faina, oua, lapte, zahar, unt, rom.

Ingrediente:Clatite cu rom si inghetata

  • 1 ceaşcă cu făină
  • 3 ouă
  • 1 pahar cu lapte
  • 2 linguriţe cu zahăr
  • 2 linguriţe cu unt
  • 2 linguriţe cu rom
  • sare

Pentru inghetata:

  • 6 ouă
  • 250 g zahăr
  • 1 l lapte

 

Mod de preparare:

Pune făina într-un castron, adaugă un ou întreg, 2 gălbenuşuri, zahărul, untul, romul, laptele şi un praf de sare. Bate totul cu o furculiţă până se desfac toate cocoloaşele.

Lasă aluatul la odihnit o oră.

Intre timp prepară îngheţata. Freacă ouăle cu 100 g zahăr până ce zahărul se topeşte. Arde restul zahărului şi stinge cu puţină apă fierbinte când acesta s-a rumenit, pune şi laptele şi lasă să se răcească.

Când laptele cameralizat s-a răcit, amestecă-l cu ouăle şi pune cratiţa pe foc potrivit, amestecând mereu, până când crema capătă consistenţa unei smântâni.

Lasă crema să se răcorească şi pune-o la congelator o oră, două.

In aluatul pentru clătite pune şi albuşurile rămase bătute spumă, apoi coace clătitele intr-o tigaie unsă cu unt, punând o lingură cu aluat.

Lasă clătitele să se răcească şi serveşte-le umplute cu o lingură bună de îngheţată şi garnisite cu toping de ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.