Clatite cu salam picant
PrinteazaClatite cu salam picant din: clatite, salam, usturoi, ceapa, oua, ulei, menta, faina, lapte.
- 8-10 clătite
- 300 g salam picant
- usturoi verde tocat
- 1 ceapă
- 1 ou
- 1 ceaşcă mare cu ulei
- frunze de mentă sau măghiran mărunţit
Pentru clătite:
- 10 linguri cu faină
- 1 ou
- 500 ml lapte, sifon sau apă minerală
- 2-3 linguri cu ulei
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o felii, treceţi-o împreună cu salamul prin maşina de tocat. Adăugaţi usturoi tocat mărunt, sare şi măghiran, căliţi în 2 linguri de ulei.
Răciţi amestecul, adăugaţi oul, umpleţi clătitele şi le puneţi la cuptor, într-o forma unsa cu ulei. Lăsaţi 20 minute la foc tare, apoi serviţi-le fierbinţi, cu legume de sezon sau salate asortate.
Pofta buna!