Clătite cu seminţe de chia
PrinteazaCaltite cu seminte de chia din: faina de grau, ovaz, lapte vegetal, ou, capena, miere, praf de copt, sare, semine de chia, sirop de artar. Chia sau Salvia hispanica este o plantă din familia mentei. Frunzele acestei plante nu sunt foarte populare, în schimb seminţele sunt foarte utilizate, pentru că au un conţinut nutriţional ridicat.
Seminţele de chia conţin până la 25% acizi graşi Omega 3. Mai conţin proteine şi fibre şi sunt considerate o sursă de hrană perfectă. 30 g de seminţe de chia conţin 4 g de proteine, 9 g de grăsimi şi 11 g de fibre. Nu conţin gluten.
Chia conţine de cinci ori mai mult calciu ca laptele şi de şapte ori mai multă vitamina C ca portocalele, de trei ori mai mult fier ca spanacul şi de două ori mai mult potasiu ca bananele. Poate înlocui oul: puneţi seminţele în apă până formează un gel şi folosiţi-le astfel în reţetele care necesită ou. Reglează nivelul glucozei din sânge, deci e perfectă pentru diabetici.
- 200 g faina de grau integral
- 100 g de ovaz
- 200 ml lapte vegetal
- 1 ou (sau o lingurita de seminte de in rasnite si inmuiate in apa)
- 1 lingura de canepa
- 2 linguri de miere
- 1 1/2 lingurita de praf de copt
- 1/4 lingurita de sare
- 1 lingurita seminte de chia
- sirop de artar sau agave
Mod de preparare:
Incălzeşti tigaia la foc mediu. Intre timp amesteci oul (sau inul înmuiat), laptele şi uleiul de cânepă. într-un vas separat, amesteci făina, ovăzul, praful de copt şi sarea, după care o torni în mixtura de ou. Adaugi miere şi amesteci până când se formează o pastă, apoi presari şi seminţele de chia.
Torni câte o jumătate de ceaşcă în tigaia încinsă la foc mediu până când marginile fiecărei clătite se închid la culoare. Asezonezi cu sirop şi seminţe de chia.
Pofta buna!
Bune, bune clatitele astea, o sa le incerc!