Clatite cu sos de capsuni
PrinteazaClatite cu sos de capsuni din: faina de hrisca, faina de grau, sos de vanilie, praf de copt, zahar vanilat, sare, oua, lapte, unt, capsuni, crema de smantana, miere, zeama de lamaie, aroma de vanilie.
Pentru aluat:
- 65 g făină de hrişcă
- 165 g făină de grâu
- 1 pachet cu praf de sos de vanilie
- 2 linguriţe cu praf de copt
- 1 pacheţel cu zahăr vanilat
- 1/2 linguriţă cu sare
- 3 ouă
- 1/2 I lapte dulce
- 60 g – unt sau margarină pentru prăjit foile
Pentru sos:
- 500 g căpşuni
- 500 g cremă de smântână
- 2 linguri cu miere
- 2 linguri cu zeamă de lămâie
- 2 linguhţe cu aromă de vanilie
Mod de preparare:
Pregătiţi aluatul pentru foile de clătite şi lăsaţi-l să se dospească.
Puneţi în mixer căpşunele, smântână, mierea, zeama de lămâie şi aroma de vanilie.
Ungeţi foile de clătite cu acest sos, împăturiţi-le în jumătate apoi decoraţi-le cu căpşuni.
Pofta buna!