Clatite cu spanac si branza feta

Printeaza

Clatite cu spanac si branza feta din: lapte, ulei, sare, sunca, feta, piper.

Ingrediente:Clatite cu spanac si branza feta

Pentru aluat:

  • 250 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • un praf sare

Pentru umplutură:

  • 150 g şuncă afumată
  • 200 g brânză feta
  • o lingură ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se cern făina cu sarea, se face un gol si se pun oul bătut şi lapte în fir subţire, în timp ce se amestecă. Se încinge tigaia unsă puţin cu ulei, se ia cu polonicul şi se toarnă clătita în tigaie.

Se prăjeşte circa 3 minute si apoi se scoate pe un platou. Se repetă operaţiunea până la terminarea aluatului şi se scot clătitele cu hârtie de copt intercalată între ele.

Pentru garnitură, în ulei se pune spanacul bine scurs, se lasă 2-3 minute, se trage de pe foc, se pun şunca tăiată cubuleţe şi brânza, la fel, se potriveşte gustul de sare si piper.

Fiecare clătită se umple cu amestec de spanac, se asază într-un vas cu unt si se presară caşcaval. Se lasă la cuptor 5, maximum 10 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.