Clatite cu spanac si piept de pui

Printeaza

Clatite cu spanac si piept de pui din: faina, lapte, apa minerala, ulei, ou, spanac, usturoi, sare, piper, ulei de masline, cascaval, piept de pui, smantana, ardie gras, ceapa, sare si piper.

Ingrediente:Clatite_cu_spanac_si_piept_de_pui

Pentru aluatul de clătite:

  • 250-300 g făină
  • 400 ml lapte
  • 100 ml apă minerală
  • 30 ml ulei
  • 1 ou
  • 4 linguri spanac congelat
  • 2 căței de usturoi dați pe răzătoare
  • sare
  • piper

Pentru umplutură:

  • 50 ml ulei de masline
  • 100 g cașcaval dat pe răzătoare
  • 200 g piept de pui
  • 3 linguri smântână
  • ½ ardei gras roșu
  • ½ ceapă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se prepară compoziția pentru clătite, mixând toate ingredientele de mai sus, cu mențiunea că făina trebuie adăugată treptat. Se prăjesc clătitele în ulei încins. Între timp, se fierbe pieptul de pui în apă cu sare. După ce a fiert, se dă prin mașina de tocat.

Când sunt toate clătitele gata, se prepară umplutura. Se călește în ulei încins ceapa și ardeiul capia tocat mărunt și se adaugă spanacul decongelat. Se prăjesc bine și peste ele se presară și carnea. Se asezonează totul cu sare și piper.

Se mai lasă la rumenit cîteva minute. Se umplu clătitele cu amestecul de carne și spanac și se dau la cuptor pentru 20 de minute. Se presară peste ele cașcaval ras.

Clatite cu spanac si piept de pui

Clatite_cu_spanac_si_piept_de_pui

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bine arata clatitele cu spanac si pui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.