Clatite cu spanac si samburi de pin

Printeaza

Clatite cu spanac si samburi de pin din: faina, sare, oua, lapte, spanac, usturoi, ardei iute, samburi de pin, ulei, piper, nucsoara, unt si sunca.

Ingrediente:Clatite_cu_spanac_si_samburi_de_pin

  • 250 g faina
  • sare
  • 2 oua
  • 550 ml lapte
  • 300 g spanac
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 linguri samburi de pin
  • 2 linguri ulei
  • piper
  • nucsoara
  • 2 linguri unt
  • 8 felii sunca

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu 1 praf de sare, ouă şi lapte. Se lasă să se odihnească aluatul 20 min. Se curăţă spanacul şi se opăreşte în apă cu sare; se stoarce şi se toacă.

Se toacă usturoiul şi ardeiul (curăţat de seminţe şi pieliţe) şi se călesc în ulei, cu sâmburii de pin. Se adaugă spanacul şi se lasă să se înăbuşe 4 min. Se con­dimentează.

Se încinge untul şi se coc pe rând 8 clătite. Se aşază pe fiecare dintre ele câte o felie de şuncă şi se repartizea­ză deasupra spanacul; se rulează şi se taie jumătăţi. Se servesc eventual cu suc de roşii.

Clatite cu spanac si samburi de pin

Clatite_cu_spanac_si_samburi_de_pin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.