Clatite cu stevie si ricotta
PrinteazaClatite cu stevie si ricotta din: faina, ou, lapte, sare, ulei, stevie, ricotta, usturoi, ceapa, unt, lapte, parmezan, sare, piper, nucsoara.
- 140 g făină
- 1 ou
- 300 ml lapte
- sare
- ulei de măsline
Pentru umplutura:
- 200 g ştevie (sau spanac)
- 220 g ricotta
- 1 căţel de usturoi
- 1 ceapă tocată fin
- 2 linguri cu unt
- 2 linguri cu făină
- 150 ml lapte
- 8 linguri cu parmezan
- sare
- piper
- nucşoară
- 1 1/2 linguri cu unt topit
Mod de preparare:
Pentru clătite, amestecă făina cernută, oul, laptele şi un praf de sare. Lasă deoparte zece minute, apoi prăjeşte clătitele.
Pentru umplutură, opăreşte ştevia şi las-o la scurs, încinge două linguri cu ulei şi căleşte usturoiul şi ceapa. Adaugă ştevia tăiată, amestecă şi ia de pe foc. Topeşte untul, pune făina şi subţiază cu laptele.
Lasă-le să fiarbă două minute şi dă deoparte.
Amestecă ricotta cu jumătate din parmezanul ras, sare, piper şi nucşoară după gust, iar la final, încorporează ştevia cu ceapă şi usturoi.
Umple clătitele cu acest amestec, rulează-le după pricepere şi aşază-le într-o tavă. Stropeşte-le cu unt topit, presară restul de parmezan şi dă-le la cuptor 20 de minute.
Pofta buna!