Clatite cu stevie si ricotta

Printeaza

Clatite cu stevie si ricotta din: faina, ou, lapte, sare, ulei, stevie, ricotta, usturoi, ceapa, unt, lapte, parmezan, sare, piper, nucsoara.

Ingrediente:Clatite cu stevie si ricotta

  • 140 g făină
  • 1 ou
  • 300 ml lapte
  • sare
  • ulei de măsline

Pentru umplutura:

  • 200 g ştevie (sau spanac)
  • 220 g ricotta
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ceapă tocată fin
  • 2 linguri cu unt
  • 2 linguri cu făină
  • 150 ml lapte
  • 8 linguri cu parmezan
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • 1 1/2 linguri cu unt topit

 

Mod de preparare:

Pentru clătite, amestecă făina cernută, oul, laptele şi un praf de sare. Lasă deoparte zece minute, apoi prăjeşte clătitele.

Pentru umplutură, opăreşte ştevia şi las-o la scurs, încinge două linguri cu ulei şi căleşte usturoiul şi ceapa. Adaugă ştevia tăiată, amestecă şi ia de pe foc. Topeşte untul, pune făina şi subţiază cu laptele.

Lasă-le să fiarbă două minute şi dă deoparte.

Amestecă ricotta cu jumătate din parmezanul ras, sare, piper şi nucşoară după gust, iar la final, încorporează ştevia cu ceapă şi usturoi.

Umple clătitele cu acest amestec, rulează-le după pricepere şi aşază-le într-o tavă. Stropeşte-le cu unt topit, presară restul de parmezan şi dă-le la cuptor 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.