Clatite cu struguri
PrinteazaClatite cu struguri din: faina, zahar, sare, oua, lapte, unt, struguri, vin, cuisoare, amidon.
- 350 g făină
- 20 g zahăr
- 1/2 linguhţă cu sare
- 6 ouă
- 1/2 I lapte dulce
- 80 g unt sau margarină pentru prăjit foile
Pentru umplutură:
- 250 g struguri albi şi 250 g struguri negri
- 1/4 I vin alb
- 100 g zahăr
- câteva cuişoare
- 1/4 I vin roşu
- 2 linguriţe cu amidon
Mod de preparare:
Faceţi un aluat obişnuit de clătite şi lăsaţi-l în castron să se odihnească. Desprindeţi boabele de struguri de pe ciorchini.
Strugurii albi, puneţi-i într-un vas pe foc domol în care puneţi vinul alb, 50 g zahăr şi cuişoare. Strugurii negri aşezaţi-i separat, în alt vas, cu vinul roşu, cuişoarele şi restul de zahăr.
După ce strugurii (albi şi negri) s-au încălzit pe foc, închideţi focul şi lăsaţi-i să se îmbibe’10 minute. Legaţi cu câte 1 linguriţă de amidon strugurii.
Separat, faceţi foile de clătite, păturiţi în patru fiecare foaie, puneţi din compoziţia de struguri albi şi negri şi umpleţi clătitele astfel îndoite şi cu câte puţin sos de struguri.
Ornaţi apoi clătitele cu bobiţe de struguri trecute prin zahăr pudră, parfumat.
Pofta buna!