Clatite cu sunca si spanac
PrinteazaClatite cu sunca si spanac din: faina, ou, lapte, ulei, sare, sunca, feta, piper, unt, cascaval.
Pentru aluat:
- 100 g faina
- un ou
- 250 ml lapte
- 2 linguri ulei
- un praf sare
Pentru umplutură:
- 150 g şuncă afumată
- 200 g brânză feta
- o lingură ulei
- sare
- piper
Pentru copt:
- 30 g unt
- 25 g cascaval ras
Mod de preparare:
Pentru aluat, se cern făina cu sarea, se face un gol si se pun oul bătut $i lapte în fir subţire, în timp ce se amesfecă. Trebuie să se obţină un aluat fluid.
Se încinge tigaia unsă puţin cu ulei, se ia cu polonicul si se toarnă clătita în tigaie. Se prăjeşte circa 3 minute si apoi se scoate pe un platou. Se repetă operaţiunea până la terminarea aluatului şi se scot clătitele cu hârtie de copt intercalată între ele.
Pentru garnitură, în ulei se pune spanacul bine scurs, se lasă 2-3 minute, se trage de pe foc, se pun şunca tăiată cubuleţe şi brânza, la fel, se potriveşte gustul de sare şi piper.
Fiecare clătită se umple cu amestec de spanac, se asază într-un vas de cuptor cu unt şi se presară caşcaval deasupra. Se lasă la cuptor 5, maximum 10 minute.
Clatite cu sunca si spanac
Pofta buna!