Clatite cu sunca si spanac

Printeaza

Clatite cu sunca si spanac din: faina, ou, lapte, ulei, sare, sunca, feta, piper, unt, cascaval.

Ingrediente:Clatite_cu_sunca_si_spanac

Pentru aluat:

  • 100 g faina
  • un ou
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • un praf sare

Pentru umplutură:

  • 150 g şuncă afumată
  • 200 g brânză feta
  • o lingură ulei
  • sare
  • piper

Pentru copt:

  • 30 g unt
  • 25 g cascaval ras

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se cern făina cu sarea, se face un gol si se pun oul bătut $i lapte în fir subţire, în timp ce se amesfecă. Trebuie să se obţină un aluat fluid.

Se încinge tigaia unsă puţin cu ulei, se ia cu polonicul si se toarnă clătita în tigaie. Se prăjeşte circa 3 minute si apoi se scoate pe un platou. Se repetă operaţiunea până la terminarea aluatului şi se scot clătitele cu hârtie de copt intercalată între ele.

Pentru garnitură, în ulei se pune spanacul bine scurs, se lasă 2-3 minute, se trage de pe foc, se pun şunca tăiată cubuleţe şi brânza, la fel, se potriveşte gustul de sare şi piper.

Fiecare clătită se umple cu amestec de spanac, se asază într-un vas de cuptor cu unt şi se presară caşcaval deasupra. Se lasă la cuptor 5, maximum 10 minute.

Clatite cu sunca si spanac

Clatite_cu_sunca_si_spanac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.