Clatite cu umplutura de peste
PrinteazaClatite cu umplutura de peste din: faina de hrisca, sare, oua, lapte, ceapa, unt, peste alb, piper, lamaie, smantana, pasta de tomate, boia, verdeata.
- 100 g făină de hrişcă
- sare
- 2 ouă
- 250 ml lapte
- 2 cepe
- 40 g unt
- 400 g file de peşte alb
- 4 linguri de zeamă de lămâie
- piper
- 100 g smântână
- linguri de pastă de tomate
- 1 linguriţă de boia
- 1 lingură de verdeaţă tocată
Mod de preparare:
Făina se amestecă cu o priză sănătoasă de sare, cu ouăle şi cu laptele. Aluatul se lasă la dospit 20 de minute.
Ceapa se curăţă, se taie cubuleţe şi se căleşte într-o lingură de unt până devine sticloasă. Se adaugă fjleul de peşte, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se presară cu piper. Se lasă să clocotească la foc mediu circa,10 minute.
Intr-o tigaie specială se prăjesc din aluat (fără ulei) 12 clătite foarte subţiri. Smântână se amestecă cu pasta de tomate, cu boiaua şi cu verdeaţa. Peştele se taie bucăţele şi se amestecă cu sosul pe bază de smântână.
Se umplu clătitele şi se aranjează pe farfurii.
Clatite cu umplutura de peste
Pofta buna!