Clatite cu umplutura picanta
PrinteazaClatite cu umplutura picanta din: faina, lapte, oua, sare, piper, cascaval, file de porc, boia iute, unt, sunca, frunze de busuioc si pesmet.
- 125 g faina
- 100 ml lapte
- 6 oua
- sare
- piper
- 200 g cascaval moale
- 300 g file de porc
- boia iute
- 4 linguri unt
- 75 g sunca feliata
- 16 frunze de busuioc
- 150 g pesmet
Mod de preparare:
Se prepara aluatul de clatite din 75 g faina, lapte, 4 oua, 1 praf sare si piper; se lasa sa stea circa 15 minute. Se taie cuburi 150 g cascaval.
Se spala carnea, se sterge si se taie in 8 felii. Se pudreaza cu sare, piper si boia. Se prajeste in 2 linguri de unt 2 minute pe fiecare parte. Se scoate si se tine la cald.
Cuptorul se incinge la 200C. Se coc pe rand 8 clatite in 2 linguri unt. Se asaza deasupra sunca si cuburi de cascaval, apoi carnea si busuiocul.
Se pliaza sub forma de tristute. Clatitele se trec succesiv prin 50 g faina, 2 oua batute si pesmet amestecat cu cascaval ras.
Se asaza intr-o forma unsa si se coc 12 minute. Se orneaza cu busuioc.
Clatite cu umplutura picanta
Pofta buna!