Clătite cu verdeaţă şi măsline

Printeaza

O reteta delicioasa de clatite cu: faina, unt, drojdie, lapte, oua, masline, zahar tos, sare, patrunjel, marar, salvie, piper, smantana, legume de sezon.

Ingrediente:Clătite cu verdeaţă şi măsline

  • 425 g făină
  • 150 g unt
  • 15 drojdie
  • 500 ml lapte dulce
  • două ouă
  • 200 g măsline feliate
  • o linguriţă de zahăr tos
  • sare
  • o lingură de pătrunjel tocat
  • o lingură de mărar tocat
  • două frunze de salvie
  • piper
  • smântână
  • legume de sezon

 

Mod de preparare:

Drojdia se pune într-un bol  împreună cu puţin lapte dulce şi o lingură de făină. Se adaugă zahărul tos, se amestecă şi se lasă să dospească la loc mai cald.

Intr-un bol mai mare se cerne restul de făină, se face o adâncitură în mijloc şi se toarnă drojdia dospită. Se adaugă restul de lapte călduţ, sare, piper după gust şi ouăle.

Se toarnă untul topit şi răcit, se presară mărarul şi pătrunjelul tocate, se adaugă  frunzele de salvie spălate, şi tocate mărunt şi măslinele feliate.

Se amestecă totul cu un tel, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volu­mul. Se încinge o tigaie antiaderentă, se toarnă compoziţie cu un polonic şi se coc pe rând clătitele, câte 4 minute pe fiecare parte.

Clătite cu verdeaţă şi măsline

Clătite cu verdeaţă şi măsline

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.