Clatite cu zer si branza de vaci
PrinteazaClatite cu zer si branza de vaci din: unt, lapte, oua, faina, zahar.
- 1 lingura unt
- 1/4 l lapte
- 3 oua
- 75 g faina
- 1 lingura zahar
Ingrediente umplutura :250 g branza de vaci (20% grasime), 50 ml zer, 2 linguri sirop de fructe, 1-2 lingurite zeama de lamaie, 300 g capsuni.
Mod de preparare:
Se topeste untul si se bate bine cu laptele caldut si ouale. Se amesteca faina cu zaharul si se incorporeaza in lapte.
Aluatul astfel obtinut se lasa sa se umfle 30 de minute, dupa care se prajesc, pe rand, 10 clatite (intr-o tigaie de teflon).
Se freaca branza de vaci cu zerul si se adauga siropul de fructe si zeama de lamaie. Capsunile curatate si spalate se taie bucatele.
Pe fiecare clatita se pune putina umplutura de branza si cateva capsuni, apoi se pliaza in doua si se servesc imediat.
Pofta buna!