Clatite cu zer si branza de vaci

Printeaza

Clatite cu zer si branza de vaci din: unt, lapte, oua, faina, zahar.

Ingrediente clatitele :Clatite cu zer si branza de vaci

  • 1 lingura unt
  • 1/4 l lapte
  • 3 oua
  • 75 g faina
  • 1 lingura zahar

 

Ingrediente umplutura :250 g branza de vaci (20% grasime), 50 ml zer, 2 linguri sirop de fructe, 1-2 lingurite zeama de lamaie, 300 g capsuni.

 

Mod de preparare:

Se topeste untul si se bate bine cu laptele caldut si ouale. Se amesteca faina cu zaharul si se incorporeaza in lapte.

Aluatul astfel obtinut se lasa sa se umfle 30 de minute, dupa care se prajesc, pe rand, 10 clatite (intr-o tigaie de teflon).

Se freaca branza de vaci cu zerul si se adauga siropul de fructe si zeama de lamaie. Capsunile curatate si spalate se taie bucatele.

Pe fiecare clatita se pune putina umplutura de branza si cateva capsuni, apoi se pliaza in doua si se servesc imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.