Clatite la cuptor cu alune

Printeaza

Se amestecă 3 ouă cu 5 linguri lapte, 30 g zahăr, coaja rasă de la 1/l lămâie, 100 g făină şi 2 linguri unt. Din acest aluat se coc 6 clătite, într-o tigaie cu unt încins.

Se încinge cuptorul la 190 °C. Se separă 2 ouă; gălbenuşurile se bat cu 2 linguri unt, 3 linguri alune măcinate şi 1 linguriţă zahăr pudră.

Se înglobează albuşul bătut. Se ung clătitele cu această compoziţie şi se rulează; se aşază într-o formă de sufleu şi se coc la cuptor 6-8 min.

Se prepară un sos sabayon: se amestecă 4 gălbenuşuri cu 4 linguri zahăr, 4 linguri coniac şi 200 ml vin alb şi se bat la bain-marie.

Clătitele se servesc cu sabayon; se presară 1 lingură de fulgi de migdale prăjiţi.

Clatite la cuptor cu alune

Clatite la cuptor cu alune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.