Clatite la cuptor cu alune
PrinteazaSe amestecă 3 ouă cu 5 linguri lapte, 30 g zahăr, coaja rasă de la 1/l lămâie, 100 g făină şi 2 linguri unt. Din acest aluat se coc 6 clătite, într-o tigaie cu unt încins.
Se încinge cuptorul la 190 °C. Se separă 2 ouă; gălbenuşurile se bat cu 2 linguri unt, 3 linguri alune măcinate şi 1 linguriţă zahăr pudră.
Se înglobează albuşul bătut. Se ung clătitele cu această compoziţie şi se rulează; se aşază într-o formă de sufleu şi se coc la cuptor 6-8 min.
Se prepară un sos sabayon: se amestecă 4 gălbenuşuri cu 4 linguri zahăr, 4 linguri coniac şi 200 ml vin alb şi se bat la bain-marie.
Clătitele se servesc cu sabayon; se presară 1 lingură de fulgi de migdale prăjiţi.
Clatite la cuptor cu alune
Pofta buna!