Clatite la cuptor cu branza de vaci
PrinteazaClatite la cuptor cu branza de vaci din: oua, lapte, faina, sare, ulei, branza, smantana, ceapa, spanac, piper.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 2 ouă
- 500 ml lapte
- 250 g făină
- 1 praf de sare
- 2 linguri ulei
Pentru umplutură:
- 200 g brânză de vaci
- 2 linguri smântână
- 1 legătură ceapă verde
- 300 g spanac
- sare
- piper
- 2 roşii
- 1 lingură ulei
- 50 g caşcaval
Mod de preparare:
Clatite la cuptor cu branza de vaci: Baţi ouăle cu laptele, încorporezi făina şi un praf de sare.
La final, trebuie sa obţii un aluat de consistenţa unei smântâni grase, pe care-l dai la frigider 30 de minute.
Ungi tigaia cu ulei şi faci clătitele.
Mixezi brânza de vaci bine scursă cu sare şi piper, adaugi spanacul tăiat mărunt, smântână, cepele tocate şi omogenizezi.
Umpli clătitele, le rulezi şi le feliezi. Ungi o formă cu ulei şi aşezi feliile de clătite.
Pui deasupra roşiile tocate. Razi caşcavalul şi dai tava la cuptor până când se rumenesc clătitele.
Pofta buna!