Cozonac cu Umplutură de Brânză și Stafide: Deliciu Pufos din: faina, drojdie, lapte, zahar, oua, unt, coaja de portocala si lamaie, branza de vaci, stafide, extract de vanilie. Ingrediente pentru aluat: 500 grame de făină 7 grame de drojdie uscată 200 ml de lapte călduț 100 grame de zahăr 2 ouă 100 grame de […]
Clatite la cuptor cu stafide si nuci
PrinteazaClatite la cuptor cu stafide si nuci din: făină, zahăr, ouă, lapte, unt, miez de nucă, zahăr pudră, stafidezahăr vanilat, rom, smântână
aluatul de clătite:
- 250 g făină
- 1 lingură zahăr
- 3 ouă
- 400 ml lapte
- 50 g unt
umplutură:
- 200 g miez de nucă
- 50 g zahăr pudră
- 50 g stafide
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 3 linguri rom
sos:
- 500 ml smântână
- 3 linguri zahăr
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 2 gălbenuşuri
- unt pentru uns vasul
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu laptele şi zahărul, adaugi untul topit, făina, omogenizezi şi laşi aluatul 30 de,minute să se odihnească, după care coci clătite subţire Amesteci nuca măcinată cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi stafidele.
Aşezi compoziţia pe fiecare clătită şi te rulezi, având grijă să nu cadă umplutura. Le stropeşti cu rom, le tai pe jumătate şi le aşezi una lângă alta într-un vas termorezistent uns cu unt.
Baţi smântână cu zahărul, zahărul vanilat şi gălbenuşurile. Torni amestecul peste clătite şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 200 °C până se rumenesc.
Clatite la cuptor cu stafide si nuci
Pofta buna!
Friptură de Gâscă cu Sos de Merișoare
Friptură de Gâscă cu Sos de Merișoare din: gasca, ulei de masline, sare, piper, merisoare, zahar, apa, coaja de portocala, usturoi, miere, sos de soia, ulei de masline, cimbru, rozmarin. Ingrediente: 1 gâscă întreagă (aproximativ 2 kg) 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper proaspăt măcinat Pentru sosul de merișoare: 200 grame […]