Clătite la cuptor cu umplutură de legume
PrinteazaClătite la cuptor cu umplutură de legume din: oua, lapte, sare, piper, nucsoara, faina, varza, morcovi, unt, patrunjel, ulei, branza dulce, branza gouda, miez de nuca, smantana fermentata si sos bechamel.
- 7 oua
- 300 ml lapte
- sare
- piper
- nucsoara rasa
- 200 g faina
- 400 g varza
- 300 g morcovi
- 2 linguri unt
- 1 legatura patrunjel
- 4 linguri ulei
- 200 g branza dulce
- 100 g branza gouda rasa
- 75 g miez de nuca macinat
- 100 g smantana fermentata
- 200 ml sos bechamel
Mod de preparare:
Amestecaţi 2 ouă, 1 gălbenuş, lapte, sare, piper şi nucşoară, încorporaţi făina şi lăsaţi aluatul cea 15 minute să se liniştească.
Tăiaţi varza şi morcovii fin, apoi căliţi-le cea 5 minute în unt, condimentaţi-le şi lăsaţi-le să se răcească.
Incorporaţi jumătate din verdeaţă în aluat.
Coaceţi clătitele în ulei, într-o tigaie cu fundul dublu. Preîncălziţi cuptorul la 180°C.
Amestecaţi 2 gălbenuşuri, brânza şi verdeaţa. Bateţi spumă 2 albuşuri şi încorporaţi-le în amestecul de mai sus împreună cu legumele, 50 g brânză şi 50 g nuci.
Condimentaţi totul după gust. Intindeţi amestecul pe clătite. Rulaţi-le şi aşezaţi-le într-o formă unsă cu grăsime.
Amestecaţi sosul bechamel cu smântână şi restul ouălor, condimentaţi şi turnaţi sosul obţinut peste clătite.
Presăraţi-le cu restul de brânză şi nucile şi coaceţi-le cea 50 de minute. Serviţi sufleul cu suc de roşii.
Clătite la cuptor cu umplutură de legume
Poftă bună!