Clătite la cuptor cu umplutură de legume

Printeaza

Clătite la cuptor cu umplutură de legume din: oua, lapte, sare, piper, nucsoara, faina, varza, morcovi, unt, patrunjel, ulei, branza dulce, branza gouda, miez de nuca, smantana fermentata si sos bechamel.

Ingrediente:Clatite_la_cuptor_cu_umplutura_de_legume

  • 7 oua
  • 300 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
  • 200 g faina
  • 400 g varza
  • 300 g morcovi
  • 2 linguri unt
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 linguri ulei
  • 200 g branza dulce
  • 100 g branza gouda rasa
  • 75 g miez de nuca macinat
  • 100 g smantana fermentata
  • 200 ml sos bechamel

 

Mod de preparare:

Amestecaţi 2 ouă, 1 gălbenuş, lapte, sare, piper şi nucşoară, încorporaţi făina şi lăsaţi aluatul cea 15 minute să se liniştească.

Tăiaţi varza şi morcovii fin, apoi căliţi-le cea 5 minute în unt, condimentaţi-le şi lăsaţi-le să se răcească.

Incorporaţi jumătate din verdeaţă în aluat.

Coaceţi clătitele în ulei, într-o tigaie cu fundul dublu. Preîncălziţi cuptorul la 180°C.

Amestecaţi 2 gălbenuşuri, brânza şi verdeaţa. Bateţi spumă 2 albuşuri şi încorporaţi-le în amestecul de mai sus împreună cu legumele, 50 g brânză şi 50 g nuci.

Condimentaţi totul după gust. Intindeţi amestecul pe clătite. Rulaţi-le şi aşezaţi-le într-o formă unsă cu grăsime.

Amestecaţi sosul bechamel cu smântână şi restul ouălor, condimentaţi şi turnaţi sosul obţinut peste clătite.

Presăraţi-le cu restul de brânză şi nucile şi coaceţi-le cea 50 de minute. Serviţi sufleul cu suc de roşii.

Clătite la cuptor cu umplutură de legume

Clatite_la_cuptor_cu_umplutura_de_legume

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.