Tochitură Ardelenească Autentică: Aromă și Tradiție într-un Singur Fel de Mâncare din: carne de porc, carnati, ceapa, usturoi, varza, boia, bulion, dafin, sare, piper, ulei, mamaliga. Această variantă specifică regiunii se distinge prin adăugarea de afumătură, varză acră și o notă picantă dată de boia de ardei iute, servită cel mai adesea alături de mămăligă […]
Clatite la cuptor
PrinteazaClatite la cuptor din: apa minerala, faina, zahar, ulei de rapita, sare, branza de vaci, smantana, ou, unt.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- o cană apă minerală carbogazoasă
- o cană făină
- o lingură zahăr
- 50 ml ulei de rapiţă
- o lingură zahăr vanilinat
- un praf sare
umplutură:
- 400 g brânză de vaci
- 3 linguri smântână degresată
- un plic zahăr vanilinat
- un ou
- 100 g zahăr
Pentru servit:
- zahăr pudră
copt:
- 100 g unt
Mod de preparare:
Toate ingredientele pentru aluat se amestecă foarte bine.
Se toarnă aluatul în tava mare de aragaz si se coace aproximativ 20 de minute, în funcţie de cuptor.
amestecă brânza cu smântână şi cele două tipuri de zahăr. Aluatul copt se taie pătrate care se umplu cu brânză.
Clătitele rulate astfel se asază în tava de cuptor, se repartizează untul deasupra şi se lasă la cuptor 20 de minute.
Se servesc cu zahăr pudră.
Clatite la cuptor
Pofta buna!
Tochitură Ardelenească Autentică: Aromă și Tradiție într-un Singur Fel de Mâncare