Clatite de cacao cu smantana si mango
PrinteazaO reteta simpla de clatite de cacao cu smantana si mango din: caju, apa, zeama de lamaie, pudra, sare, otet de mere, dovlecel, pulpa de mango, esenta de vanilie, zeama de lamaie, sirop de agave, faina de in, cacao si sare.
- 1 cana caju crud, inmuiat 2 ore in apa
- 1/2 cana apa
- 1 l-ta zeama de lamaie
- 1/4 l-ta pudra de probiotice (probiotice se gasesc in farmacii)
- 1/4 l-ta sare
- 1 l-ta otet de mere
Ingrediente clatite:
- 250 g dovlecel curatat de coaja
- 220 g pulpa de mango, bine coapta
- 1 lg zeama de lamaie
- 1 l-ta esenta pura de vanilie
- 1/4 cana + 2 lg sirop de agave
- 1/2 cana faina de in (obtinuta prin mixarea semintelor de in)
- 1/2 cana cacao
- 1 vf cutit sare
Mod de preparare:
Mixati totul pana rezulta o pasta omogena. Turnati compozitia intr-un bol si lasati-o la temperatura camerei pentru 12 ore.
Amestecati si transferati bolul in frigider pentru alte 24 ore. Dupa acest timp este gata. Se mixeaza toate ingredientele in blender pana rezulta o pasta fina si omogena.
Pe fiecare tava a aparatului de deshidratat se pune hartie de copt. Se toarna compozitie si se intinde uniform, in strat nu prea subtire, dar nici prea gros deoarece vor fi greu de taiat in farfurie, pentru a obtine discuri cu diametrul de 12 cm.
Vor rezulta 8 clatite. Se deshidrateaza 4-5 ore, pana cand se pot desprinde de pe foi.
Se intorc si pe partea cealalta si se mai deshidrateaza 1-2 ore, pana cand sunt uscate insa usor de pliat.
Se servesc clatitele cu fructe de padure amestecate cu smantana si decorate cu sos de ciocolata (mieresacao sau sirop de agave/artarsacao).
Pofta buna!