Clatite de cartofi cu ciuperci

Printeaza

O reteta de clatite de cartofi cu ciuperci din: cartofi, oua, faina, cascaval apa minerala, ceapa verde, marar, usturoi, sare, piper, ulei, unt, ciuperci, ceapa si marar.

Ingrediente:Clatite de cartofi cu ciuperci

  • 6 cartofi mari
  • 3 oua
  • 6 linguri cu faina
  • 200 g cascaval
  • 12 linguri cu apa minerala
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 legatura de marar
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu unt

pentru umplutura de ciuperci:

  • 1 cutie cu ciuperci
  • 1 ceapa mica
  • marar proaspat

 

Mod de preparare:

Bate ouăle ca pentru omletă, toacă verdeaţa, taie fin usturoiul şi ceapa verde. Rade caşcavalul, apoi amestecă toate ingredientele. Condimentează, adaugă făina şi amestecă bine.

Dă pe răzătoarea mare cartofii şi amestecă-i repede (ca să nu se oxideze) în compoziţia deja preparată, până se omogenizează. Pentru a aduce compoziţia la.consistenţa potrivită pentru clătite, subţiază cu apă minerală.

Cu o lingură, pune grămăjoare de aluat la prăjit. Intoarce uşor clătita după ce s-a rumenit bine pe o parte, ca să nu se sfărâme. Scoate pe şervet absorbant.

Căleşte ceapa mică, adaugă ciupercile şi lasă cinci minute la foc mic. Adaugă o lingură de compoziţie pe fiecare clătită. Presară mărar proaspăt deasupra. Serveşte cald.

Clatite de cartofi cu ciuperci

Clatite de cartofi cu ciuperci

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • clatite cu cartofi si ciuperci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.