Clatite de cartofi cu garnitura de ciuperci
PrinteazaClatite de cartofi cu garnitura de ciuperci din: faina, cartofi, ciuperci, mozzarella, pesmet, sare, piper, ulei, usturoi.
- 2 linguri făină
- 400 g cartofi, rasi si scursi
- 200 g mozzarella
- 1 ou
- 100 g pesmet
- sare
- piper
- ulei
Pentru garnitura:
- 500 g ciuperci, amestec
- 2 căţei de usturoi
- 2-3 fire usturoi verde
- 3-4 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci cartofii cu mozzarella, cu oul, făina, cu sare şi piper, după gust. Formezi clătitele cu mâna umedă şi le treci prin pesmet, apoi le rumeneşti în uleiul încins, pe ambele părţi.
Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Tai ciupercile şi le pui în tigaie cu uleiul. Le ţii până scade apa lăsată apoi adaugi firele de usturoi ţocăte, căţeii de usturoi zdrobiţi şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Mai ţii ciupercile pe foc 2-3 minute, apoi dai deoparte.
Serveşti ciupercile cu clătitele de cartofi.
Pofta buna!