Clatite de cartofi cu somon afumat
PrinteazaClatite de cartofi cu somon afumat din: cartofi, ou, ceapa, somon afumat, smantana, faina, sare, piper, ulei, marar.
- 500 g cartofi făinoşi
- 1 ou
- 1 ceapă tocată
- 200 g somon afumat tăiat fâşiuţe
- 150 ml smântână
- 2 linguri făină
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
- 1 legătură mărar proaspăt
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii şi se dau pe răzătoarea mare. Se adaugă ceapa şi se presează bine cu lingura printr-o sită, pentru a le stoarce de zeamă. Se frământă apoi într-un castron, cu ou, făină, sare şi piper.
Se toarnă într-o cratiţă un strat de 8 mm de ulei şi se încinge bine. Se ia cu o lingură din amestecul de cartofi şi se pune în uleiul încins. Se aplatizează ca să arate ca o turtiţă. Se rumenesc turtiţele pe ambele feţe; se scot apoi şi se lasă să se scurgă de excesul de grăsime, pe prosoape de hârtie.
Se servesc turtiţele acoperite de câte o lingură de smântână, câteva fâşiuţe de somon şi c
Pofta buna!