Clatite din cartofi cu oua jumari si bacon crocant
PrinteazaClatite din cartofi cu oua jumari si bacon crocant din: piure de cartofi, faina, praf de copt, oua, lapte, chives, ulei de floarea soarelui, unt, bacon si jumari.
- 250 g piure de cartofi sau 2 cartofi fainosi medii, taiati in cuburi
- 75 g de faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 oua
- 125 ml lapte
- 1 lingura cu varf de chives tocate
- 1 lingurita ulei de floarea soarelui
- 1 cubulet de unt
- bacon crocant si oua jumari pentru servit
Mod de preparare:
Daca nu ai piureul facut, pune cartofii intr-un vas cu apa clocotita si fierbe-i pana se inmoaie.
Apoi scurge-i bine si paseaza-i cu un zdrobitor. Vei avea nevoie de 250 g piure. Cerne faina cu praful de copt peste piureul de cartofi.
Amesteca ouale cu laptele si toarna peste piure. Presara chives si mixeaza bine pana se omogenizeaza.
Incinge o tigaie mare nonaderenta pe foc mediu. Adauga 1/2 lingurita ulei de floarea soarelui si putin unt.
Cand s-a incins grasimea, incepe sa prepari clatitele. Pentru fiecare dintr ele, pune in tigaie cate 1 lingura de aluat. In functie de cat de mare este tigaia, poti praji pana la 4 clatite deodata.
Tine-le cate 1 minut, pana cand partea de jos s-a rumenit suficient, apoi intoarce-le.
Rumeneste bine toate clatitele. Apoi scoate-le din tigaie si pastreaza-le la cald pana le termini pe toate, urmand pasii de mai sus.
Daca este nevoie adauga grasimea in tigaie (unt amestecat cu ulei de floarea soarelui). Serveste clatitele cu oua jumari si bacon crocant.
Clatite din cartofi cu oua jumari si bacon crocant
Pofta buna!
Nu am mai mancat pana acum clatite din cartofi