Clatite din dovlecei cu branza

Printeaza

Clatite din dovlecei cu branza din: dovlecei, miez de nuca, branza de vaci, oua, faina, usturoi, ceapa verde, sare, piper, rosii si ulei.

Ingrediente:

  • 600 g dovlecei mici
  • 50 g miez de nucă
  • 200 g brânză de vaci proaspătă
  • 2 ouă
  • 100-120 g făină
  • 1 catel de usturoi
  • 2 legături ceapă verde
  • sare
  • piper
  • 2 roşii
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Clatite din dovlecei cu branza: Se spală dovleceii, se dau pe răzătoarea mare, se presară cu sare, se amestecă şi se lasă 10 minute.

Se storc bine de zeamă, se pun într-un castron şi se adaugă gălbenuşurile, miezul de nucă măcinat, 100 g de brânză scursă bine, sare şi piper, după gust.

Se pun usturoiul pisat, ceapa tocată mărunt (se opresc două fire), făina şi albuşul bătut spumiă. Se omogenizează compoziţia.

Se toarnă puţin ulei într-o tigaie de teflon, se pun porrţii mici din amestecul de dovlecei şi se prăjesc, la foc mic, fie ambele părţi, până devin aurii.

Se presară clătitele cu brânza rămasă şi se servesc cu bujcăţi de roşii şi ceapă verde tocată.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.