Clatite din faina de hrisca
PrinteazaClatite din faina de hrisca din: oua, faina de hrisca, smantana, unt, sare, salata, prosciutto.
Pentru aluat:
- 2 ouă
- 250 g făină de hrişca
- 200 ml smântână
- 100 g unt topit
- sare
Pentru umplutură:
- salată, după gust
- prosciutto crudo
Mod de preparare:
Pentru aluat, făina se pune într-un vas, se face un gol şi se adaugă gălbenuşurile. Se amestecă cu o spatulă din lemn şi apoi se toarnă laptele în fir subţire, amestecând continuu.
Se adaugă albuşurile uşor bătute spumă, se amestecă, se pun un praf de sare şi smântână. Se amestecă bine, se acoperă cu un şervet şi se lasă aluatul să stea o oră deoparte.
Se prăjesc clătitele în untul topit, mai întâi pe o parte şi apoi, când se întorc, se adaugă şi brânza pe o jumătate a clătitei.
Se mişcă uşor tigaia, se acoperă brânza cu clătita rămasă liberă şi se scoate apoi pe farfurie. Se aduce la masă cu salată şi prosciutto crudo, după gust.
Clatite din faina de hrisca
Pofta buna!