Clatite din naut

Printeaza

Clatite din naut din: faina, turmeric, sare, piper, seminte, praf de copt, ciuperci, ardei, ulei.

Ingrediente:Clatite din naut

  • 1 1/2 cană făina de naut
  • 1 1/2 cană apă
  • sare şi piper negru măcinat
  • turmeric
  • 2 linguri amestec de seminţe (in, susan, dovleac şi floarea soarelui)
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 200 g ciuperci
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 1 lingură ulei + pentru uns tigaia

 

Mod de preparare:

Intr-un vas se amestecă făina de năut împreună cu turmericul, sare, piper, praful de copt, seminţele şi apa. Se omogenizează bine şi se lasă amestecul 10 minute să se odihnească.

Ciupercile se spală, se scurg şi se taie feliuţe. Se toacă ardeiul gras cubuleţe mici.

Se încinge într-o tigaie 1 lingură ulei şi se adaugă ciupercile.

Se ţin ciupercile la călit până nu mai lasă zeamă şi s-au înmuiat. Se adaugă ardeiul gras, sare şi piper şi se mai lasă la foc 1 minut, amestecând uşor.

Se coc pe rând clătite, într-o tigaie unsă cu ulei şi se servesc umplute cu legume.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.